Verbouwen

Binnenkort ga je verbouwen, maar kun je alles zelf of ga je een deel uitbesteden? Het is van belang dat je dat allemaal duidelijk hebt zodat je snel kunt beginnen met het verbouwen. Het eerste wat je gaat doen is dus voor jezelf duidelijk maken wat je wil doen en dan kunnen er offertes worden aangevraagd. Daarvoor ben je bij ons aan het juiste adres en zo weet jij zeker dat je voor het verbouwen nooit de hoofdprijs hoeft te betalen. Misschien heb je al een tijdje een bepaalde wens m.b.t. je woning, maar je krijgt het alleen niet voor elkaar. Het kan zijn dat je alleen een ontwerp hebt, maar het kan ook zijn dat je de eerste stappen al hebt gezet maar dat je nu vast bent gelopen. Geef dit dan heel duidelijk aan als je een offerte aan gaat vragen. Het kan namelijk zijn dat hetgeen wat je hebt gedaan goed is gegaan en dan heeft een bedrijf minder werk. Maar het kan ook zijn dat je extra werkt hebt veroorzaakt omdat er wat mis is gegaan. Daarom moet je hier duidelijk over zijn zodat een bedrijf weet wat zij moeten doen bij je. Hoe meer je aangeeft bij het aanvragen van de offerte, hoe meer de prijs gespecificeerd kan worden 

Wat ga je verbouwen?

Zorg dat je voor jezelf heel duidelijk hebt wat je wil verbouwen en wanneer. Is het een badkamer of de keuken? Is het een serre of een garage? Of zijn er meerdere werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden en wil je direct alles verbouwen? Ook dat kan uiteraard en qua prijs kan dat vaak gunstiger uitpakken omdat een bedrijf dat in één keer kan doorpakken bij jouw woning. Laat het daarom even duidelijk naar voren komen wat jouw wensen en wanneer dat kan ook met tekeningen van het ontwerp (dit kan namelijk erg veel verduidelijken over het verbouwen).

Kosten van verbouwen

De kosten van verbouwen kunnen heel gevarieerd zijn en zijn echt afhankelijk van wat jij wil doen. Je moet daarom naar je eigen budget en naar je wensen kijken. Als je meerdere zaken wilt verbouwen moet je kijken wat er nu mogelijk is binnen dat budget. Om daar een goed beeld van te krijgen kunnen er hier meerdere offertes worden aangevraagd en dan weet jij wat de gemiddelde kosten zijn van het verbouwen. Daardoor kun je alsnog kiezen of je het nu in één keer wilt doen of dat je toch bijv. alleen de keuken wilt verbouwen. Je hebt alle tijd om op je gemak duidelijk te maken wat je wensen zijn en dan kun je hier de offertes aanvragen. Met een paar drukken op de knoppen worden er in één keer meerdere offertes aangevraagd.

Zelf verbouwen of uitbesteden?

Ga je bepaalde werkzaamheden zelf uitvoeren of ga je alles van het verbouwen uitbesteden? Het ligt er een beetje aan wat je budget toelaat en hoeveel ervaring je zelf hebt. Als je geen idee hebt van wat je moet doen, dan kun je beter alles wat met het verbouwen te maken heeft uitbesteden. Maar als je bijv. het slopen zelf kunt doen en ook puin af kunt voeren, dan scheelt je dat in de kosten. Het is daarom verstandig om dat goed in beeld te brengen. Maak een lijstje van wat je zelf wilt doen en welke werkzaamheden je uit wilt besteden. 

Verbouwen en offertes aanvragen

Het is goed om offertes aan te vragen als je gaat verbouwen. Je weet dan namelijk waar dat je aan toe bent. Je dient hierbij de kijken naar de voorwaarden, tot wanneer is de offerte geldig? Wat kun je verwachten van het bedrijf? Wanneer kunnen zij aan de slag? Zijn de totale kosten inclusief of exclusief BTW? Welke garanties heb jij? Heeft het bedrijf een speciaal keurmerk of een certificaat? Allemaal factoren waar je naar dient te kijken als je gaat vergelijken. Besteed hier dan ook de tijd aan zodat jij weet met welk bedrijf je zaken gaat doen om bij jou alles te verbouwen. Ook kan er gekeken worden naar ervaringen en de eindresultaten van eerder opgeleverde projecten. Dit geeft jou een goed beeld van wat je van een bedrijf kunt verwachten en of zij bij jou mogen verbouwen.

Lees ook: verbouwing
Lees ook: bouwbedrijf

Ontvang prijsopgaven van erkende bouwbedrijven

Bespaar tot 40% in 2 minuten

Copyright 2009 - 2021 | Offertes.nu